Aşpaz kursu
Proqram yüksək təcrübəyə malik aşpazlar tərəfindən bişirmə bacarıqlarını inkişaf etdirmək, unikal zövqlərə cavab vermək, tələbləri başa düşmək və peşəkar şəkildə bişirməyi öyrənmək istəyən aşpazlar üçün tətbiq olunur. Kursun proqramına “catering” xidmətinin quruluşu, sanitar norma və tələblər, işdəki təhlükəsizlik, bacarıqlı aşpaz olmaq üçün tələb olunan bıçaqla işləmək, ixtisas bacarıqları və fiziki keyfiyyətlər daxildir. Bundan başqa, çörək və un məmulatlarını bişirmə üsulları, reseptlər üzrə sınaqların aparılması, müştəri rəyi ilə iş, kulinariyada peşəkarlıq dərəcələri, tərəvəz, göyərti və meyvələrin seçilməsi, saxlanması və emal edilməsi, doğranma və dilimləmə bacarıqları, bulyonlar, krem şorbaları, salatlar, balıq və dəniz məhsulları, ət, quş əti, içalat (qəssabçılıq da daxil olmaqla), yarıfabrikat məhsulların hazırlanması haqqında məlumat əldə edəcəksiniz. Praktik dərslər kəsmə və qəlibləmə, un məmulatları bişirmə, qızartma, sous və yan yeməklərin hazırlanmasını və digərlərini əhatə edir.